Felújítás 2012-2014

A területről kiveszett növényeket pótoltuk és a park növényállományát változatosabbá tettük, jelentős számban egyedi ápolást kaptak a park fái, cserjéi. A növényállomány megőrzését a projekt keretében kiépített öntözőhálózat fogja biztosítani a jövőben is. A kert növényei mellett az élettelen elemekről sem feledkezett meg az önkormányzat. A rossz állapotban lévő épített elemek restaurálására is sor került (filagória, lépcsők, stb.). Fontos célja volt a projektnek továbbá, hogy a park állatai számára is élhetőbbé tegyük a parkot (denevér odúk, süntanyák, madárodúk, etetők és itatók kihelyezésével). Felújításra került a park gyalogos úthálózata is. A park megóvása közös célunk, éppen ezért a rongálások és szemetelés megakadályozása érdekében a parkot körülvevő kerítés felújítására, kibővítésére is sor került.

A kulturális örökség élvezete nem csak a ma élők kiváltsága, hanem arra kell törekednünk, hogy a jövő generációi is részesülhessenek belőle. Az önkormányzatot is ez motiválta a program elindításakor. A megújult kastélypark olyan kincse a városnak, melyre minden helyi büszke lehet.

Köszönjük érdeklődését programunk iránt! Miután sikeresen lezárult a projekt előkészítési szakasza, Sellye Város Önkormányzat 2012. évben eredményesen pályázott a megvalósítási ütemre is, melyen az igényelt támogatás teljes összegét, azaz 185.462.736 Ft-ot elnyerte.

Az önkormányzat célja, hogy a támogatás felhasználásával ismét vonzóvá tegye a parkot mind a város lakói, mind az ide látogató turisták számára. Éppen ezért a program keretében olyan tevékenységek valósulnak meg, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a park ismét rendezett képet mutasson.